CONDITII GENERALE DE TRANSPORT

Nota: Pe traseele unde se traverseaza cu ferryboat taxa de traversare se va achita separat de pretul biletului.

1. Conditii Generale de Transport
1.1 Pasagerul este obligat sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Transportatorul nu îsi asuma raspunderea pentru cheltuieli suplimentare determinate de lipsa documentelor
1.2 Pasagerul are obligatia de a respecta Conditiile Generale de Transport si prevederile Legii Transporturilor din România si a celorlalte state unde calatoreste.
1.3 Pentru pasagerul care nu respecta prevederile mai sus mentionate, transportatorul si agentiile partenere nu isi asuma nici o responsabilitate.
1.4 Daca unul sau mai multi pasageri sunt retinuti si debarcati în frontiera pentru motive determinate de formalitatile de trecere a frontierei, bagaje ilicite sau ilegale, si timpul de rezolvare al problemelor depaseste 35 minute, autocarul îsi va continua calatoria dupa consumarea celor 35 minute.
2. Definitii
2.1 Data plecarii este considerata data la care se începe calatoria din Romania si care este înscrisa pe voucherul de calatorie.
2.2 Voucherele de calatorie returnate reprezinta acele vouchere pentru care se returneaza clientului contravaloarea în conditiile de la pct. 4.3, în cazul în care clientul renunta la calatorie  integral.
2.3 Prevederile legale referitoare la contractele de transport definesc cazurile în care transportatorul este eliberat de orice raspundere.
3. Vouchere / Valabilitate / Rezervari
3.1 Voucherul de calatorie este nominal, si nu poate fi transmisibil
3.2 Valabilitatea voucherului începe de la ora si ziua plecarii înscrisa pe acesta si se termina la ora si data sosirii specificata pe voucher.
3.3 Renuntarea la calatorie si returnarea voucherului nu poate fi facuta decat de catre agentia care a emis voucherul, cu respectarea conditiilor de la pct. 4.3.
3.4 Orice modificare a orei sau datei de calatorie trebuie anuntata si operata pe voucher.
3.5 Nu se pot rezerva locuri preferentiale in momentul cumpararii vaucherului. Locurile sunt aleatoriu repartizate.
3.6 Locul in autocar este garantat in momentul achizitionarii vaucherului.
3.7 Data de întoarcere nu se poate modifica.
3.8 Modificarile pe vaucherele de calatorie se fac doar de catre personalul autorizat MyBus.
4 Pierderea voucherului / Anularea / Reprogramare/ Despagubiri
4.1 În cazul pierderii, distrugerii sau furtului voucherului de calatorie, este recomandabil ca pasagerul sa anunte agentia emitenta, iar în momentul îmbarcarii sa prezinte un document de identitate din care sa rezulte datele de identificare mentionate în voucher.
4.3 Valoarea penalizarilor în cazul anularii sau reprogramarii calatoriei:
– in cazul in care anularea/reprogramarea calatoriei se face cu mai mult de 30 de zile pana la data plecarii se aplica o taxa de 10EUR.
– in cazul in care anularea/reprogramarea calatoriei se face cu mai putin de 30 de zile pana la data plecarii se aplica o taxa de 100% din valoarea biletelor.
4.4 În nici un caz sau situatie invocata, pasagerului nu i se poate restitui mai mult de 70 % din valoarea voucherului de calatorie.
4.5 Pretul voucherului este conform tarifelor în vigoare din ziua emiterii.
4.6 Pasagerul trebuie sa verifice daca voucherul are înscrise corect datele sale de identificare, precum ai orarul ai data calatoriei.
4.7 MyBus nu se face vinovata de datele eronate introduse în cazul emiterii de vouchere de calatorie.
4.9 Cererile de returnare, cererile de despagubire ai/sau reclamatiile privind efectuarea calatoriei se vor depune în scris la sediul MyBus sau la agentiile partenere de unde a fost cumparat biletul.
5. Bagaje
5.1.MyBus nu îsi asuma nici o responsabilitate pentru transportul bagajelor de mâna. Aceasta revine în întregime pasagerului, în afara cazului în care deteriorarea este din vina transportatorului si poate fi dovedita de pasager.
5.2 MyBus nu este responsabila în cazul pierderii sau deteriorarii de bunuri si obiecte de valoare cum ar fi (bani, bijuterii, obiecte de arta, camerele foto, video, computere, etc), aflate în bagajul de mâna al pasagerilor.
5.3 Responsabilitatea pentru furtul, pierderea sau deterioarea bagajelor transportate în cala de bagaje, altele decat bagajele de mâna, revine MyBus sau companiei autorizate de catre aceasta sa efectueze transportul, numai în cazul în care acestea se produc din neglijenta intentionata a echipajului autocarului, care va trebui dovedita de reclamant .
5.4 Pasagerul are obligatia sa depuna orice reclamatie referitoare la pierderea / furtul sau deteriorarea bagajelor, imediat dupa sosire. Orice reclamatie ulterioara nu va mai fi luata în considerare.
5.5 Este recomandabil ca pasagerul sa detina o asigurare de bagaje.
5.6 În costul voucherului este inclus transportul unui bagaj de cala care nu trebuie sa depaseasca 30 kg. Transportul bagajelor care depasesc cantitatea maxima admisa se taxeaza conform Regulamentului privind taxarea bagajelor si nu este garantat decât în limita spatiului disponibil din autocar.
5.8 Nu este permis transportul cu animale de companie animalelor
5.9 Este strict interzis, transportul în bagaje de: droguri, substante explozive sau toxice, arme, munitie, tuburi de oxigen sau gaz, butelii sau orice alte substante caustice periculoase, a operelor de arta de patrimoniu fara autorizatiile necesare, precum si alte obiecte si substante prin care se încalca legile în vigoare pe teritoriul României.
5.10 Toate bagajele, inclusiv bagajele de mâna trebuie sa fie etichetate astfel încat sa se vada clar apartinatorul bagajului
6. Întârzieri / Anulari / Modificari
6.1 MyBus nu îsi asuma nici o responsabilitate pentru întârzierile curselor si/sau pentru pierderile suferite de catre calator, ca urmare a acestor întârzieri. Orele de sosire depind de nivelul de trafic si de ambuteiaje, de timpul de control al autoritatilor abilitate si de conditiile meteorologice.
6.2. MyBus nu isi asuma responsabilitatea in cazul anularii curselor datorate amenintarii sau existentei unui razboi, conflict armat, atac terorist, blocada, greva, conditii meteorologice nefavorabile, miscari sociale, probleme tehnice ale autocarului sau alte circumstante ce ar putea fi un impediment pentru efectuarea calatoriei.
6.3 Transportatorul îsi rezerva dreptul de a modifica tarifele sau orarele de circulatie cu anuntarea prealabila a pasagerilor.
7. Responsabilitatea pasagerului
7.1 Pasagerul care cumpara un voucher de calatorie este responsabil fata de MyBus de orice paguba produsa.
7.2. Copiii sub 14 ani trebuie sa calatoreasca însotiti de un adult.
7.3. Copii sunt acceptati la bordul autocarelor numai supravegheati de catre adulti sau în cazul în care detin un act notarial care dovedeste acceptul parintelui sau tutorelui pentru efectuarea calatoriei.
8. Obligatiile pasagerului
8.1. Utilizarea unui walkman sau a unui CD player este permisa numai în conditiile în care volumul sunetului nu deranjeaza ceilalti pasageri.
8.2. Este intrezis pasagerilor: deteriorarea sau murdarirea autocarului, folosirea bauturilor alcoolice, obstructionarea în orice fel a conducatorului auto sau a celorlalte persoane din echipaj în îndeplinirea în bune conditii a atributiilor specifice, cauzarea de neplaceri sau disconfort calatorilor din autocar sau altor participanti la trafic. În cazul în care comportamentul pasagerilor nu este conform acestei prevederi, MyBus sau compania autorizata sa efectueze transportul, poate interzice pasagerului efectuarea sau continuarea calatoriei, fara ca acesta sa aiba dreptul la o despagubire sau rambursare ulterioara a contravalorii voucherului achitat.
8.3 Transportatorul are dreptul de a refuza transportul sau de a-l întrerupe fara dreptul la o despagubire sau rambursare a pretului voucherului, în cazul în care pasagerul nu respecta conditiile contractului de transport, încalca legile pe teritoriul României, în cazul în care este într-o stare care indica o boala contagioasa, are un comportament necivilizat în autocar sau fata de ceilalti calatori si pune în pericol siguranta celorlalti calatori tulburând astfel calatoria.
8.4 Este interzis fumatul în autocarele MyBus.
MyBus este autorizata sa ceara pasagerilor care încalca aceasta regula sau sfideaza cererea de a nu fuma, sa coboare imediat din autocar fara dreptul la o despagubire sau rambursare a pretului voucherului.
8.5 În timpul traversarii cu ferry-boat-ul este interzis accesul calatorilor în autocar. Este responsabilitatea calatorului sa ia cu el toate bagajele de care are nevoie, la coborârea din autocar.
8.6 Este responsabilitatea pasagerului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport, vize, adeverinta medicala. Daca pe parcursul calatoriei, pasagerului i se refuza dreptul de a intra sau a tranzita o tara pentru ca nu este în posesia documentelor corecte de calatorie, toate consecintele, inclusiv toate daunele suferite de MyBus, cad în responsabilitatea si vor fi suportate de catre pasager, fara ca aceasta sa poata beneficia de vreo returnare integrala sau partiala a contravalorii voucherului de calatorie.
8.7 Pasagerii sunt obligati sa se prezinte la punctul de îmbarcare cu 30 de minute înainte de ora plecarii, cu exceptia cazurilor în care se mentioneaza altfel în pliantul liniei respective. Înregistrarea pasagerilor se încheie cu 5 minute înainte de ora plecarii. Pasagerii care se prezinta la autocar cu mai putin de 5 minute înainte de ora plecarii risca sa îsi piarda rezervarea pentru locul din autocar, fara a beneficia de returnarea integrala sau partiala a tarifului de calatorie. Orice întârziere, atrage responsabilitatea unilaterala a pasagerului întârziat.
8.8 Pe tot parcursul calatoriei calatorul trebuie sa respecte conditiile si regulile de siguranta la bordul autocarului, reguli ce sunt afisate sau i se vor înmâna calatorului de catre echipajul MyBus.
8.9 Sesizarile / reclamatiile privind îndeplinirea de catre MyBus a contractului de transport cu pasagerul, trebuie depuse în scris în cel mai scurt timp, dar în cel mult o luna de la data calatoriei.
8.10 Daca, pentru indiferent ce motiv, MyBus nu poate îndeplini sau nu si-a îndeplinit obligatiile contractuale, va gasi solutia cea mai buna de remediere a situatiei sau o alternativa pentru transport, în masura în care acest lucru este posibil si la costuri rezonabile.
8.11 MyBus isi rezerva dreptul de a verifica, fotocopia sau inregistra in orice alt fel documentele de calatorie ale pasagerilor. In cazul in care pasagerii nu detin documente de calatorie solicitate de autoritatile din Romania sau tara de destinatie, caz in care poate fi pasibila de amenzi, MyBus isi rezerva dreptul de a recupera de la pasager suma aferenta amenzii.
8.12 La achizitionarea voucherului, clientul este cel care trebuie sa puna la dispozitia agentului informatii legate de varsta, statut social, etc inainte de completarea voucherului de calatorie, pentru a beneficia de eventuale reduceri la tariful de calatorie. Orice pretentii ulterioare achitarii voucherului de calatorie nu vor fi luate in considerare.
8.13 Pentru a beneficia de facilitati la transport sau de oferte in cadrul programelor de fidelizare, clientii trebuie sa posede documnetele necesare/solicitate.
8.14 Pasagerii declara ca au luat cunostinta de cele prevazute la punctul 7 din prezentele conditii.
8.15 Pasagerii au obligatia ca in momentul imbarcarii sa prezinte insotitorului de grup actele de identitate, pentru a evita eventualele probleme la trecerea frontierelor.
9. Asigurari
9.1 Transportatorul asigura pasagerii pentru toate vatamarile corporale rezultate din deplasarea vehiculului si din prezenta lor in vehicul. Asigurarea nu acopera vatamarile corporale generate din vina pasagerului sau a bagajelor transportate.

Regulament privind Anularea si Reprogramarea voucherelor de calatorie

CAP.I ANULAREA

1. Pentru a anula un voucher de calatorie se trimite un email catre office@mybus.ro în care se mentioneaza numele si prenumele calatorului, numarul de telefon, data si ora plecarii în cursa, iar în cazul biletelor cumparate online contul unde se doreste returnarea contravalorii.
2. Voucherul de calatorie poate fi anulat cu minimum 30 zile lucratoare inainte de data plecarii cu acordul in prealabil al MyBus, cu o penalizare de 10Eur.
3. Pentru solicitariile facute cu mai putin de 30 zile lucratoare înainte de calatorie, se percepe o taxa de penalizare de 100% din valoarea biletului.

CAP.II REPROGRAMAREA

1. Reprogramarea reprezinta modificarea datei de calatorie pentru voucherul cumparat.
2. Reprogramarea se poate face cu o penalizare de 10Eur începând cu ziua emiterii si pâna cu cel mult 30 zile înainte de data si ora plecarii.
3. Reprogramarile solicitate cu mai putin de 30 zile lucratoare înainte de calatorie se fac achitând o taxa de penalizare egala cu 100% din valoarea voucherului.
4. Reprogramarile nu pot fi facute cu mai putin de 5 zile înainte de data calatoriei.
5. Reprogramarea se va face prin RESTITUIREA biletului vechi si emiterea unui nou bilet cu noua data de calatorie. Restituirea vechiului bilet si emiterea celui nou se va face si în sistemul de rezervari de catre agentiile emitente.
6. Reprogramarea nu este posibila în cazul biletelor cumparate online. În acest caz se anuleaza biletul valid conform procedurii din Cap.I, urmând apoi eliberarea altui bilet online cu data si ora calatoriei actualizate.

Turistul are obligatia sa se prezinte la imbarcare cu 30 minute inainte de plecarea in calatorie. Pasagerul este obligat sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Transportatorul nu îsi asuma raspunderea pentru cheltuieli suplimentare determinate de lipsa documentelor. Voucherul de calatorie este nominal, si nu poate fi transmisibil. Valabilitatea voucherului începe de la ora si ziua plecarii înscrisa pe acesta si se termina la ora si data sosirii specificata pe voucher. voucherul se poate anula cu minim 15 zile inainte de plecare.. Reprogramarile se pot efectua in limita locurilor disponibile. Mai multe detalii privind conditile de transport, anulari, reprogramari le gasiti integral pe site-ul www.mybus.ro .

==========

Declaratie privind protectia datelor personale si acord privind utilizarea datelor

Societatea Best Travel Service cu sediul în Bucuresti, str. Ion Maiorescu nr. 8E (denumita în cele ce urmeaza ”MyBus” sau ”Noi”) opereaza portalul de internet al Best Travel Service cât si portalul de rezervare integrat în acesta (denumite împreuna în cele ce urmeaza ”site”). Protectia datelor dumneavoastra personale este foarte importanta pentru noi. De aceea, protectia datelor personale reprezinta o prioritate pentru societatea Best Travel Service si respectam strict prevederile Legii privind protectia datelor si a Legii privind telecomunicatiile atunci când prelevam, prelucram si utilizam datele personale.

Prin acceptarea declaratiei de mai jos privind protectia datelor personale, sunteti de acord ca Best Travel Service sa colecteze, prelucreze si utilizeze datele personale cu respectarea prevederilor legilor privind protectia datelor si a prevederilor de mai jos. Puteti revoca acordul dat la orice moment, revocarea dumneavoastra producând efecte pentru viitor.

Colectarea, prelucrarea si utilizarea datelor personale

Datele personale sunt toate datele care se refera la o anumita persoana. Date personale sunt de exemplu numele dvs., numarul dvs. de telefon sau adresa dvs. postala si de e-mail.

În general este posibil sa utilizati site-ul nostru fara indicarea datelor personale.

Pentru derularea procesului de comanda a biletelor si pentru prestarea serviciilor de transport colectam, salvam si prelucram numele si prenumele dvs. de familie, adresa de mail si numarul de telefon mobil. Pentru efectuarea platii necesare, daca este cazul, este nevoie de urmatoarele date: Pentru plata unei calatorii rezervate cu un card de credit, PayU (in numele Best Travel Service) are nevoie de numele dumneavoastra complet, adresa dumneavoastra de e-mail, precum si de datele cardului dumneavoastra de debit/credit. Numarul cardului de debit/credit nu este salvat de Best Travel Service. În cazul unei plati prin Paypal nu sunt salvate date privind plata.

Datele necesare pentru derularea contractului si pentru efectuarea calatoriilor cu autobuzul vor fi transmise catre terti (de ex. prestatori de servicii în domeniul IT, transport, servicii clienti si derulare plati) doar în cadrul procedurii de înregistrare si pentru derularea serviciului de vânzare a biletelor. În situatii întemeiate (de ex. deteriorarea autobuzelor) ne rezervam dreptul de a transmite datele clientului catre partenerul de transport care efectueaza transportul. Datele transmise pot fi utilizate de prestatorii nostri de servicii exclusiv în scopul îndeplinirii sarcinii lor, iar utilizarea în alte scopuri este interzisa.

Best Travel Service nu transmite date personale catre terti în scopuri publicitare.

Prestator de servicii de plata

Site-ul nostru va ofera posibilitatea de a initia o rezervare. În acest sens, datele dvs. vor fi transmise, daca este cazul, catre prestatorul de servicii de plata indicat în cadrul procesului de rezervare. Plata poate fi efectuata numai prin intermediul posibilitatilor de plata online indicate în magazin.

Platile online sunt gestionate de catre partenerul nostru PayU, Cladirea Opera Center 2, Str. Dr. Nicolae Staicovici, nr. 2, etaj 6, Sector 5, Bucuresti, România. În vederea prevenirii si depistarii cazurilor de înselaciune, comunicam adresa dvs. IP catre partenerul nostru PayU. PayU salveaza adresa dvs. IP. Toate datele sunt transmise în forma criptata.

Metoda de plata Paypal este gestionata de PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., etajul 5, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg. Alte informatii privind protectia datelor Paypal pot fi gasite în declaratia privind protectia datelor a Paypal.

Newsletter

Odata cu abonarea dumneavoastra la newsletter, adresa dumneavoastra de e-mail este utilizata pentru comunicarea cu dumneavoastra, de exemplu pentru a va comunica informatii privind contul de utilizator, informatii privind biletele si rutele dumneavoastra de calatorie sau pentru a va transmite profiluri de calatorie. Veti primi aceste informatii pâna la momentul renuntarii la abonare. De asemenea vom utiliza adresa dumneavoastra de e-mail în scopuri proprii de publicitate. Va puteti dezabona în orice moment.

Daca primim adresa dumneavoastra de e-mail în contextul unei rezervari sau a unei calatorii si daca nu v-ati exprimat refuzul în acest sens, ne rezervam dreptul de a va transmite prin e-mail în mod regulat oferte privind produsele din sortimentul nostru similare cu cele deja achizitionate de dumneavoastra. Puteti sa refuzati acest mod de utilizare a adresei dumneavoastra de e-mail transmitând un mesaj la office@mybus.ro sau accesând linkul de dezabonare inclus în e-mailul publicitar, fara ca din acesta sa rezulte alte cheltuieli decât cheltuielile de comunicare conform tarifelor de baza.

Securitatea datelor

Protejam sfera privata a utilizatorilor site-ului nostru si a sistemelor conectate prin mijloace tehnice si organizatorice. În vederea asigurarii transmiterii sigure a datelor personale, utilizam protocolul de criptare SSL 3.0 (ca procedeu de criptare de baza este utilizat RSA-2048 pentru Public Key Infrastructure). Acest procedeu este utilizat cu succes în întregul web. Toate datele personale (nume, adresa, date de plata etc.) vor fi criptate astfel si transferate în siguranta prin intermediul internetului. Puteti identifica faptul ca va aflati într-un domeniu securizat în baza unui simbol (lacat închis) în bara de jos a ferestrei browser-ului dumneavoastra.

Cookie-uri

Best Travel Services SRL utilizeaza pe site-ul sau asa-numite cookie-uri. Cookie-urile (biscuiti) sunt mici fisiere care sunt salvate pe suportul dumneavoastra de date, care salveaza anumite setari si date pentru schimbul de informatii cu sistemul nostru prin intermediul browser-ului dumneavoastra. Unele dintre cookie-urile utilizate de noi sunt sterse din nou la închiderea sedintei de browser, adica dupa ce închideti browser-ul dumneavoastra (asa numitele Session-Cookies). Alte cookie-uri ramân pe dispozitivul dumneavoastra si ne permit noua sa recunoastm browser-ul dumneavoastra la urmatoarea dumneavoastra vizita (cookie-uri persistente). Aceasta salvare ne permite sa adaptam site-ul nevoilor dumneavoastra si va faciliteaza utilizarea site-ului, deoarece anumite date pe care dumneavoastra le introduceti sunt salvate în asa fel încât sa nu trebuie sa repetasi în mod constat introducerea acestora. Browser-ul dumneavoastra va permite sa stabiliti anumite setari limitative privind utilizarea si stergerea cookie-urilor. Functia Ajutor a majoritatii browser-elor va explica modul în care puteti efectua aceste setari. Neacceptarea cookie-urilor poate afecta functia de service a ofertei noastre pe internet.

Dreptul la informare si de opozitie

În conformitate cu prevederile Legii privind protectia datelor aveti atât dreptul de a fi informat gratuit asupra datelor personale ale dumneavoastra care au fost salvate cât si dreptul corectarii, stergerii sau blocarii acestora. În acest sens, cât si pentru a obtine alte informatii sau pentru a exercita dreptul dumneavoastra de opozitie, va rugam sa va adresati: Societatea Best Travel Service, Bucuresti, str. Ion Maiorescu nr. 8E sau office@mybus.ro.

Retargeting

În vederea optimizarii ofertei noastre publicitare, cât si pentru recomandari de produse, utilizam tehnologia Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“) pentru crearea unor profiluri pseudonime privind comportamentul de navigare a vizitatorilor site-urilor de internet în scopuri de marketing. În acest scop pot fi utilizate cookie-uri care permit recunoasterea browser-ului de internet la o noua vizita. Comportamentul de navigare pe internet este analizat cu ajutorul unui algoritm, astfel încât ulterior sunt afisate recomandari de produse relevante pentru dumneavoastra sub forma unor bannere sau anunturi publicitare pe site-urile unor terti. Fara acordul expres, transmis pe cale separata, profilurile pseudonime nu se relationeaza cu datele personale ale purtatorului pseudonimului. Puteti sa va opuneti în orice moment crearii de profiluri pseudonime de utilizatori în scopuri publicitare relevante intereselor dumneavoastra, accesând site-ul //www.google.com/settings/ads.
Puteti obtine alte informatii privind publicitatea relevanta la
//www.google.com/policies/technologies/ads/.

Acest site utilizeaza Google Analytics, un serviciu de publicitate oferit de Google Inc. („Google“). Google Analytics utilizeaza asa-numite „cookie-uri“, fisiere text salvate pe calculatorul dumneavoastra care permit analizarea modului dumneavoastra de utilizare a site-ului. În plus, aceasta pagina de internet foloseste Google AMP Client ID API, pentru a corela prin Google Analytics activitasile utilizatorilor pe paginile AMP cu cele de pe paginile non-AMP. Google Trackingcodes a acestui site web utilizeaza funcsia „_anonymizeIp()“. Astfel adresele IP din statele membre ale Uniunii Europene sau din alte state ale Acordului privind Spatiul Economic European sunt prelucrate numai în forma scurta, pentru a putea exclude o relatie directa cu persoanele. Numai în cazuri exceptionale adresa IP completa este transmisa catre un server Google situat în SUA, unde este scurtata. Google va folosi aceste informatii în numele operatorului acestui site pentru a evalua modul în care dumneavoastra utilizati site-ul, pentru a întocmi rapoarte privind activitatile publicitare ale site-ului si pentru a presta pentru operatorul site-ului servicii conexe utilizarii site-ului si internetului. Google nu relationeaza adresa IP comunicata de catre browser-ul dumneavoastra în cadrul Google Analytics cu alte date ale Google. Puteti împiedica salvarea cookie-urilor printr-o setare corespunzatoare a softului dumneavoastra de navigare; va atragem însa atentia asupra faptului ca în aceasta situatie este posibil sa nu puteti utiliza în totalitate toate functiile acestui site. Descarcarea si instalarea plugin-ului disponibil pe linkul de mai jos va ofera posibilitatea de a împiedica colectarea datelor (inclusiv a adresei dumneavoastra IP) privind modul dumneavoastra de utilizare a site-ului si care au fost create de catre acest cookie cât si prelucrarea acestor date de catre Google: //tools.google.com/dlpage/gaoptoutshl=ro

Social Plugins

Facebook

Site-ul nostru utilizeaza asa numitele social plugins („plugins“) ale retelei de socializare Facebook, operata de Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Plugin-urile sunt marcate cu un logo Facebook sau cu mentiunea „Plugin retea de socializare Facebook, respectiv „Facebook Social Plugin“. Puteti gasi aici o evidenta a tuturor plugin-urilor Facebook si a aspectului acestora: //developers.facebook.com/docs/plugins.
Daca accesati o pagina a continutului nostru web, care contine un astfel de plugin, browser-ul dumneavoastra creeaza o legatura directa cu serverele Facebook. Facebook comunica direct catre browser-ul dumneavoastra continutul plugin-ului incorporat în pagina. Prin aceasta incorporare, Facebook obtine informatia ca browser-ul dumneavoastra a accesat pagina respectiva a site-ului nostru, chiar daca nu detineti un profil Facebook sau nu sunteti logat pe Facebook la acel moment. Aceasta informatie (inclusiv adresa dumneavoastra IP) este transmisa direct catre un server Facebook din SUA si este salvata acolo.
Daca sunteti conectat pe Facebook, atunci Facebook poate relationa direct vizita dumneavoastra pe site-ul nostru cu profilul dumneavoastra Facebook. Daca interactionati cu plugin-urile, cum ar fi de exemplu actionarea butonului ”Îmi place” sau daca lasati un comentariu, aceasta informatie va fi de asemenea redirectionata catre un server al Facebook si va fi salvata pe acesta. Informatiile vor fi de asemenea publicate pe profilul dumneavoastra Facebook si afisate prietenilor dumneavoastra de pe Facebook.
Facebook poate utiliza aceste informatii în scopuri publicitare, de cercetare de piata si pentru adaptarea continutului paginilor Facebook în functie de nevoile identificate. În acest sens Facebook întocmeste profiluri de utilizare, interese si relatii, de exemplu pentru a evalua utilizarea site-ului nostru în functie de reclamele afisate în cadrul Facebook, pentru a informa alti utilizatori Facebook despre activitatile dumneavoastra pe site-ul nostru si pentru a va presta alte servicii conexe utilizarii Facebook. Daca nu doriti ca Facebook sa relationeze datele colectate prin intermediul site-ului nostru de internet cu contul dumneavoastra de Facebook, trebuie sa va delogati de pe Facebook înainte de a accesa site-ul nostru.
Pentru a afla scopul si întinderea colectarii de date si modul de prelucrare si de utilizare a datelor de catre Facebook, precum si drepturile dumneavoastra si posibilitatile de setare în vederea protejarii sferei dumneavoastra private, va rugam sa consultati politica Facebook privind protectia datelor: //www.facebook.com/policy.php.
Daca nu doriti ca Facebook sa relationeze datele colectate prin intermediul site-ului nostru de internet cu contul dumneavoastra de Facebook, trebuie sa va delogati de pe Facebook înainte de a accesa site-ul nostru. Puteti bloca integral încarcarea plugin-urilor Facebook utilizând add-on-uri pentru browser-ul dumneavoastra, de exemplu cu ajutorul „Facebook Blocker“ (//www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/stop-facebook-tracking/).