Sfaturi Utile

Urmeaza pasii de mai jos si vei sti ce sa faci pentru a putea calatori confortabil cu autocarul.

Pasi de urmat

Pasul 1. Durata. Afla cat dureaza drumul, daca este in timpul zilei sau noaptea si daca exista criterii de ocupare a locurilor. In functie de aceste informatii, poti lua unele masuri pentru a avea o calatorie confortabila si in siguranta.

Pasul 2. Bagajul. Incearca sa nu ai la tine foarte multe genti. Daca faci mai multe opriri, in diverse locuri, iar bagajul este descarcat si incarcat succesiv, va trebui sa ai grija in mod personal ca acesta sa fie pus in autocar de fiecare data, la plecare. Cu cat ai mai putine genti, cu atat iti va fi mai usor.

Pasul 3. Toaleta. Autocarele moderne au toaleta proprie, la standarde europene. Aceasta poate fi folosita fara probleme, neexistand mirosuri neplacute sau alte inconveniente. Intreaba inainte de calatorie agentia prin care pleci, pentru a primi toate informatiile necesare. Este bine sa te informezi si asupra numarului de opriri care vor fi facute pe drum (popasuri). Asigura-te ca ai la tine ceva maruntis, daca toaleta publica poate fi folosita contra cost. Este bine, de asemenea, sa ai servetele de hartie la tine si servetele umede . In loc de servetele poti folosi un gel antibacterian . De obicei se vinde in sticlute mici, care nu ocupa loc mult in bagaj. Acesta poate sa-ti fie de foarte mare ajutor cand vrei sa te dezinfectezi si nu ai la indemana apa si sapun.

Pasul 4. Mancare si bautura. Agentia sau tour operatorul prin care calatoresti pune de obicei la dispozitia turistilor sticle cu apa plata pe tot parcursul calatoriei. In unele situatii, se pot oferi si snacksuri. Intereseaza-te de dinainte care sunt facilitatile sau serviciile oferite. Poti sa-ti iei la tine o gustare usoara, daca nu vrei sa te bazezi pe ceea ce ai putea primi. Buzunarul elastic prins pe spatele scaunului din fata ta este foarte bun pentru a depozita sticla cu apa, reviste si alte obiecte. Mesele pliante din autocar nu functioneaza chiar asa cum ar trebui, din cauza trepidatiilor.

Pasul 5. Gimnastica. Cand se fac opriri pe traseu, iesi din autocar cateva minute, sa te dezmortesti. Nu conteaza ca nu ai treaba la baie, ca nu fumezi si nici nu te intereseaza magazinul de suveniruri din acea statie/acel popas. Important este sa stai la aer si sa faci putina miscare.

Picioarele, spatele si gatul sunt portiunile corpului care “intepenesc